Jagodica bobica - poslala žena

  Bio je vreo sunčan i njena providna bluza bila je pripijena uz njene bujne grudi. Privlačila je pažnju kuda god da krene. Često je krajičkom pogleda pratila muškarce koji prolaze kraj nje. Upijali su njene pokrete. Pratili pogledom oblik njenih  velikih grudi i zagledali krišom u njenu čvrstu pozamašnu guzu. Guzu koja je imala oblik breskve, tačnije dve breskve, koje je trebalo samo gricnuti. To je i želela. Da se neko igra sa njom, sa njenim telom. Sa njenom maštom.  "Um je erogena zona", često je govorila.  Uživala je u osećaju koji joj je pružala toplina Sunca. U trenutku joj je vetar zadigao kragnu providne bele košuljice. Spustila je pogled i videla pregib između grudi i ruke. Deo meke kože koji će večeras prekriti čipkom. Crnom, svilenom tkaninom koja će još više istaći njenu bujnost i ženstvenost. Uzbudila ju je ta pomisao. Ona tako zavodljiva u toku dana, noću se pretvarala u boginju ljubavi i erotike. Kraljicu uzavrelih strasti. U nekog od koga nisi mogao da odvoji

Pomešane uloge

 

Uloge su postale haotične, više se ne zna ko je muško, a ko žensko. Tada počinju da se mešaju rodna ravnopravnost i ženska prava.

Što se mene lično tiče – ništa tu nije doneto kako treba.

 Za mene rodna ravnopravnost nije – a što kao žena ne radiš u rudniku? Iako i takvih žena ima.

Mi kao polovi nismo jednaki. I nikad nećemo biti jednaki. I po mom mišljenju ne treba ni da budemo jednaki.

A evo i zašto to mislim. Ženi je oduzeto da bude žena. Od nje se očekuje da udje u muški svet, a da se pritom ponaša kao muškarac. Činjenica je da se na ženu na razgovoru za posao pitaju pitanja kao što su da li je udata, planira li da radja... svaka žena koja ostane trudna i i ode na odustvo to je po detetu 2 godine.

Što znači, ako ima 2 dece to je 4 godine NAZADOVANJA u odnosu na muškarca, na istoj poziciji. Podstiče se natalitet, ali se ženi u korenu saseku mogućnosti koje muškarac ima jer je muškarac.

Na sastancima, kao je muškarac i žena, gledaće se umuškarca, ne u ženu. I tako dalje. Žena je ta koja se plaši da šeta noću sama i nikad se neće reći – on je kriv, on je silovatlje, već će se uvek upreti prstom u ženu – Šta je tamo radila u to doba?

Da ne pričam o činjenici da se oblačenje koristi kao „izgovor“ za silovanje. Da li to znači da ako vidite ženu u venčanici na ulici ćete je odmah voditi kod matičara? Pa mislim, to znači da je za brak, zar ne?

E to su ravnopravnosti za koje se zalažem da treba da se radi.

Ali postoji i ona druga strana...

Upravo ovo sve što sam napisala jeste to da su žene postale ratoborne, hrabre, više u takozvanoj muškoj energiji, jer moraju da opstanu. I tu se onda ne ostavlja prostora da muškarac bude muškarac. Da zaista bude neko ko će brinuti i ko će biti potreban svojoj porodici. Nikad neću zaboraviti kada sam jednom prilikom naučena od svog tate da budem samostalna i sposobna, došla u situaciju da mi bivši dečko kaže – pa ja tebi nisam potreban.

I tada sam počela da razmišljam na tu temu i o tome. I tada sam se susrela sa tim pojmom muške i ženske energije. Postoje i muški gurui. Na primer @iamwonderheart Meni je to izgledalo kao sekta. Mada moram da priznam da mi izgleda i sada :D

Ali sam obratila pašnju na te pojmove energije.

Več smo pričali da je ženi potreban oslonac u životu. Sposoban muškarac. Neko kome će da se divi. Neko ko će rešiti poteškoće. Čak i ako ne zna nešto, da on bude taj koji će pozvati stučno lice da obavi određen zadatak. Prosto je, ako nećeš ti, žena će lako naći onog ko hoće. Uvek je tu neki komšija  😊 I šta je tu još zanimljivo. Mozda ti sad misliš da nemaš dovoljno finansija na primer. Ali ona će ZNATI da li imaš potencijal. Svaka normalna žena gleda na tebe, ne samo kao dečka, već i budućeg muža i OCA. E ovo poslednje je ključno. Uvek prebira u glavi šta ti možeš da doprineseš kroz vaspitanje te dece. Pološaj, imanje, dobre gene, karakter, soobine, ponašanje prema njoj,,...Da li ćeš da joj novčano platiš pomoć u kući, ili ti preuzmeš pola obaveza u kući - da bi se ona posvetila deci ili sebi da bi za tebe bila sređena, odmorna i srećna.

Pazi, nesrećna žena neće moći ni tebe da podrži, pogura, ohrabri,, dočeka sa hranom, osmehom,... Žena nepogrešivo oseti kada je po njenim merili muškarac sposoban. Pod uslovom da je ta žena smaouverena, samosvesna, da je radila na sebi. I psihički, duhovno, fizički. Ne sumnjaj nikad u žensku intuiciju. Ako ti je dala šansu, videla je u tebi kapacitet. Svakoj je bitnije nešto drugo, ali je suština svakoj ista.

I naravno, na njoj je da brine o kući. Možda i ako joj olakšaš posao plativši joj kućnu pomoćnicu, ona je ta koja će brinuti da ima hrane, da bude spremljeno ono što ti voliš kada dođeš kući.. I svako ko kaže moja mama, baka itd su uspevale- jesu, ali su bile i nesrećne i izmučene. Ili prosto nisu morale da idu i na posao. Svakoj od njih bi dobro došla neka pomoć-sigurna sam. Verujem da žena zaista treba da bude uvek doterana i sređena za sebe, pa samim tim i za tebe. Ja sam uvek volela da pitam dečka sa kim sam da li mu se nešto što nosim posebno dopada. I uživala sam da budem lepa samo za njega. I uvek sam u svakog svog dečka verovala svim srcem. Nikad se nisam žalila niti sam zvocala. I nikad me nije bolela glava :D Ali sam znala da postavim granice. Svaki je mogao da bude svoj pored mene 100%. Bez osuđivanja. Svakom sam verovala jer nije bilo razloga da bude drugačije.

Isto tako, muška energija je ona jaka, zaštitnička. I ništa lepše od uspešnog muškarca na svom polju. Koji god to posao bio ili hobi. Ne verujem da su svi isti i nisu svi ološ. Ima predivnih muškaraca!. I pri tome, sigurna sam da muškarac koji plače nije manje muškarac! Naprotiv! Pravi muškarac je svestan svoje emotivne strane. I žao mi je što vidim da se ta „osobina“ sve manje ceni. Jačina kod uškarca je sposobnost za oba. I biti moćan, emotivan, jak, vredan divljenja. Sve u jednom.

Muška pažnja, onako ona potpuna je nešto najlepše na svetu. Pažnja kroz cveće, dodir, poklon, obezbeđivanje uslova za život porodici. Sve je to izuzetno naporno, ali sam sigurna da je vrlo moguće. Uz pravu ženu.

Zato, mi nikad ne treba da budemo jednaki jer su nam uloge drugačije. Ali svako kao ljudsko biće treba da ima pravo glasa, pravo na misljenje, stav, odluku, izbor boja laka za nokte, odeče koju nosi, interesovanjima i poslovnoj karijeri.


Instagram

Patreon pretplata

Коментари

Постави коментар